СКАНДАЛОЗНА ИЗЈАВА НА СЛАВЈАНКА ПЕТРОВСКА ЗА МАСАКРОТ КАЈ ВЕЈЦЕ – ТРЕБА ДА МУ СЕ ИЗВИНИ НА МАКЕДОНСКИОТ НАРОД!!!

Крајно несериозна и уште повеќе неодговорна е изјавата на министерката за одбрана Славјанка Петровска во која тврди дека бранителите во заседата кај Вејце загинале затоа што ВМРО ДПМНЕ во 2001...