Македонски Концепт: СДС и ДУИ ја претворија Македонија во рај за криминалци и коруптивни елити

Политичката партија Македонски Концепт не е изненадена од извештајот на Фридом Хаус кој наведува дека Македонија е „цикличен хибрид“ заедно со Црна Гора во однос на правото и борбата со корупција....

Фридом Хаус оцени дека назадуваме во владеењето на правото, а имаме и долготрајна корупција на високо ниво

Македонија назадува во владеењето на правото и борбата со корупцијата според најновиот извештај на Фридом Хаус насловен Државите во транзиција. Македонија е сместена во групата Циклични хибриди. Извештајот предупредува на...