Читаност: 0

Ковачевски сака да ги испрти вмровците во лудница!

Читаност: 0
Време:44 Секунди

Апсолутно погрешно е тоа што ВМРО-ДПМНЕ се противи на членството во ЕУ и стратешките интереси на државата, порача во интервју за сервисот Гласот на Америка, претседателот на СДСМ Димитар Ковачевски.

Претседателот Ковачевски изрази загриженост за неодговорното однесување на политичката партија ВМРО-ДПМНЕ која заедно со политичката партија Левица се обидува да го запре процесот на евроинтеграциите.

Мене ме загрижува и однесувањето на ВМРО – ДПМНЕ коешто секогаш се противи на стратешките интереси на државата. Тие беа против Преспанскиот договор и зачленувањето во НАТО, сега беа против предлогот во однос на преговарачката рамка и отпочнувањето на преговорите со ЕУ.

Подоцна, за да можат да се затскријат зад македонските граѓани што впрочем и секогаш го правеле, започнаа една противуставна иницијатива за референдумско изјаснување и исто така ја поддржуваат иницијативата која што Левица сака да ја промовира, а која се однесува исклучиво кон стопирање на патот на државата во ЕУ.

Menu
Social profiles