Вучиќ призна: Путин и Бајден ми се еднакво важни!

Читаност: 0
Време:46 Секунди

Претседателот на Србија, Александар Вучиќ, денеска истакна дека не се бори за Владимир Путин или Џозеф Бајден, туку за граѓаните на Србија и земјата Србија и дека не го интересира што имаат да му кажат странските лидери. но да се види дека во овие моменти Србија нема да биде под нивен напад.

На прашањето од каде доаѓаат притисоците, кои се слушаат во медиумите со националните фреквенции, Вучиќ одговори дека е доволно да се погледнат некои од нив за да се види колкав е секојдневен и огромен притисок врз нашето раководство.

„Јас не се борам за Путин или Бајден. Не за никого. Се борам за овие прекрасни луѓе во фабриката во Инџија, за секој од вас, за сите граѓани на Србија, за оваа земја. Не ми е гајле за сите странски лидери, за се што имаат да и кажат на Србија, се грижам во овие тешки моменти Србија да не биде под нивен напад“, рече тој.

Menu
Social profiles