СООПШТЕНИЕ од ВМРО – ДПМНЕ: Пендаровски да каже дали ќе го бојкотира вториот круг кога катастрофално ќе загуби во првиот

Пендаровски да каже дали ќе го бојкотира вториот круг кога катастрофално ќе загуби во првиот.

Пендаровски е свесен за поразот на 24 април.

Митинзите на Пендаровски се со по 100 луѓе.

Митингот во Кисела Вода беше целосен дебакл за СДС како идна најголема опозициска партија.

Народот одамна не му верува на Пендаровски, затоа што 5 години нема свој став, и кога и да кажеше нешто, или сам се демантираше потоа или го демантираа СДС и ДУИ, особено вторите пред кои молчи и стои мирно.

Пендаровски да се охрабри и јасно да каже дали ќе прибегне кон бојкот на вториот круг по поразот и дебаклот кој ќе го доживее на 24 април?

Народот си ја враќа државата во свои раце. Пендаровски губи, затоа што промените се во рацете на народот. Македонија повторно ќе биде горда.