ГОРДИ, ОБЕДИНЕТИ, СВОИ НА СВОЕТО ! – Македонски Концепт како дел од Коалицијата „Твоја Македонија“, препознатливи и присутни помеѓу граѓаните

Македонски Концепт како дел од Коалицијата „Твоја Македонија“, препознатливи и присутни помеѓу граѓаните.
МАКЕДОНСКИ БРОД, ДОЛНЕНИ / РОПОТОВО убај, чисти, чесни Македонци, ме направивте горд на своето племе!
Ме вративте 1903 година, кога евакуацијата на цивилите од Крушевската Република била организирана токму преку вас… вашите стари… сте куртулиле илјадници крушовчани од сигурна смрт, меѓу кои и мојата фамилија!
Сега ме дочекавте како еден од вас, а и така е! Со вас и од вас! Неизмерно благодарам!
ОВОЈ ПРЕУБАВ ДЕЛ ОД МАКЕДОНИЈА го испустија измеќарите на Аљи арамијата… ве направија кираџии во свој дом, да зависите од качачките банди!
ВИ ВЕТУВАМ, со вас сме, до вас сме, и ќе ве ослободиме!!! Ќе заврши оваа тага, ќе се врати среќата на вашите лица! Ќе бидете ГОРДИ НА МАКЕДОНИЈА!
НАРОДЕ, сега е момент на ОБЕДИНУВАЊЕ!
Сега е момент за ПОБЕДА!
Сега е момент да се ОСЛОБОДИМЕ!
Кренете се, ајде да покажеме дека ЗНАЕМЕ И МОЖЕМЕ ДА ПОБЕДУВАМЕ!
Бегајте подалеку од измеќарите на Енвер Оџа, на Аљи арамијата, на Рамуш учката… лесно ќе ги препознаете, ве лажат дека се некакви социјалдемократи, некакви нови кумановски патриоти, некакви си левичари… тие се само ИЗМЕЌАРИ!
Македонија повторно ГОРДА!
Македонија повторно ТВОЈА!
Кажи ДА за број 2!