ПЕНДАРОВСКИ нема храброст да дебатира со противкандидатите – ЦРВЕН КАРТОН од Боби Христов!

Иако устите им се полни со тоа дека треба да има дебата, сепак во реалноста бегаат од истата. Откако Стево Пендаровски кандидат за претседател од СДСМ одби да се појави на мастер дебата против другите кандидати, сега одбил да госутува на телевизија.

Пендаровски одбил гостување во Телма со претседателските кандидати.

Новинарот Боби Христов објави дека овој чекор на Пендаровски е за црвен картон.

Иако во своите говори на митинзите Пендаровски зборува за дебати и соочувања, очигледно е дека бега од соочување со противкандидати.