Боки 13: ФИЛИПЧЕ кај мене дома ПРЕГОВАРАШЕ продажба на ГОБ „8 Септември“ и договараше ПРОЦЕНТ за него и за Заев

Марјан Забрчанец, кој беше во секторот за односи со јавност во Владата, беше со мене на телефон како да сме во љубовна врска. Буквално на еден час ми праќаше вести кои јас требаше да ги пласирам кај новинарите. Јас сум виновен што тоа сум го дозволил за некоја повисока цел, изјави Бојан Јовановски, познат како Боки 13 во поткастот „Лазаров“.

Во разговорот со Стефан Лазаров Јовановски вели:А очигледно сме доволно блиски штом Венко Филипче кај мене дома се дрзна да преговара за милионски бизниси, сакаа да продаваат болница со Јордан Камчев. Преговараа за продажба на болницата и Филипче, как о тогашен министер за здравство си побара колку пари треба за него и Заев. Се работеше за болницата ГОБ „8 Септември“ за јавно-проватно партнерство и приватизирање на таа болница по посебни критериуми изработени од Министрството за здравство. Состаноците се одвиваа кај мене во мојот дом во Орман.

Тука имав конкретен интерес, процентуална вредност која ќе ми припаднеше мене, доколку биднеше тој дил. Од едната страна беше Венко Филипче. На една средба Заев беше на спикерфон за да ја поддржи целата зделка. Од друга страна беше Камчев, а на сето тоа кумуваше и присуствуваше и Зоран Милески Кичеец, кој ја носеше Луј Витон торбата на снимките во случајот Рекет. Ова се случува во месец март/април откако Камчев беше пуштен од притвор по одлука на Врховен суд, а не по интервенција и влијание на Бојан, за случајот Империја, кажа синоќа во поткастот Јовановски.