Зајкова прашува: „Македонија повторно твоја“, чија беше до сега? – Одговорот едноставен, со ваш „АМИН“ од ДУИ!

„На билбордите на ДПМНЕ ќе видите ‘Македонија повторно твоја’. Чија беше до сега? Нели беше на сите граѓани? Или сакаат да ја направат повторно своја како во времето на Груевски, кога не тепаа по читалните, кога ги затвораа медиумите и кога ги затвораа бизнисите?“ рече претседателката на ЛДП и коносителка на листата во ИЕ1 од Коалицијата за европска иднина, Моника Зајкова на граѓанскиот митинг во Сопиште.

– Моника одговорот може да го најде на следниот линк: https://vecer.mk/makedonija/akhmeti-mu-se-zakani-na-mitskoski-abb36e09-2c98-4792-96b3-1ac79ad6b508 каде „ГАЗДА АЉИ“ заедно со присутните скандира „УЧК, УЧК, УЧК….“ среде главниот град на Македонија.

Таа додаде дека не може за промени да зборуваат истите луѓе, со истите наративи и дека промените може да дојдат само од нови луѓе кои немаат криминални досиеја.

– Моника одговор за криминал и корупција да си го побара во своите редови или на следниов линк: https://www.facebook.com/watch/?v=1107045633743853

Тука има одговор каде завршила торбата ЛУЈ ВИТОН!

„Ќе ви кажат дека ние можеме и сами, без ЕУ. Нека не ве залажуваат. Влезот во ЕУ значи гарантиран подобар животен стандард за секој граѓанин. Нас ни треба ЕУ за просечна плата од 1300 евра за граѓаните и мининмална од 800 евра. За можности за младите да развиваат бизниси дома и за повеќе пари за животната средина“ рече Зајкова.

Претседателката на ЛДП додаде дека на некои политички опоненти на Коалицијата за европска иднина, можеби и на сите, не им одговара да ја видат Македонија во ЕУ, затоа што тоа значи сигурност и одговорност.

–  Моника одговор за подобриот животен стандард може да го најде на следниот линк:

ФИЛИПЧЕ, ЗАЕВИ, САЊА ЛУКАРЕВСКА, БОГОЕВ….кој се’ земал ТОРБИ ПОЛНИ ЕВРА!?