АЛБАНЦИТЕ ГО КРЕВААТ ГЛАСОТ: “Ти Али… од “врховен командант” стана врховен предавник се до врховен криминалец!!!“

Албанците го креваат гласот против Али Ахмети и ДУИ. Траумите од владата на ДУИ и СДСМ ја чувствуваат подеднакво сите во Македонија, а меѓу Албанците од неа се поштедени само тие од врвот на ДУИ и нивните тендераши.

Порталот  Zyrtare.net објави обраќање до Али Ахмети дека им е доста од него и неговата ДУИ, продавањето демагогија и наплата на минати залсуги во мрачната сегашност која ја создаваат:

Денот кога албанците ке имаат можност да си го тргнат од врат “врховниот командант” претворен во врховен предавник до врховен криминалец. Под маската на мотото “Европски Фронт” се собраа и најдоа заеднички јазик сите предавници, криминалци, лоповите и крво цицачите на нивниот народ и “отпадоците” на турците, бошњаци, ромите и кој знае кој друго, со само една цел, да си ги бранат криминалот и нивните кражби.

(Европа треба ургентно да се дистанцира од овие хиени, бидејки ке дојде под прашање довербата во ЕУ). Во 23 години по ред, овие кои го користат европското знаме, го поделија, газеа, украдоа и го понижија овој народ.

Тие го донесоа во мизерна состојба образованието, културата, уметноста и спортот. Во мизерна состојба ги донесоа, училиштата и универзитетите, а со тоа и интелектуалците, професорите и наставниците кои ги претфориа во партиски слуги. Оваа ситуација ја донесовте вие кои едноставно Татковина и Бог го имате еврото. Вие кои голи ве најде денот, милионери ве најде вечерта.

Ти кој од “врховен командант” стана врховен предавник се до врховен криминалец!!! Ти кој во име на свежата крв на синовите и ќерките (Маченици и ранети), потта, трудот и пожртвуваноста на народот, си формиравте партија со чудно име ДУИ.

Лажејќи и изневерејки еден солиден број Албанци и не албанци, од една партија белким за народот направи партија за твојата фамилија, и твоите криминални банди. После 23 години почна да врискаш УЧК, УЧК, барајки гласови за да си го продолжиш зло сторството и бедта на албанците која е причината за масовниот егзодус.

Од сета оваа несреќа која ни ја донесе овoj звер наречен ДУИ на Али Ахмети и неговите банди… се случи чудо!

Еден од главните водачи Изет Меџити, немајќи можност да си ја смени ужасната ситуација од внатре, поради зголемениот криминал и корупцијата, го дигна гласот на совеста и им рече ДОСТА Е!

Заедно со неколку другари и другарки, чесни и совесни луѓе, одлучија да се организираат и да им го спречат патот на издаиците, криминалците и анти народните лопови. Поминувајќи во опозицискиот албански блок наречен ВРЕДИ, и покрај големите притисоци од криминалните структури, машинерија на теророт поставена 23 години…овие куѓ се одлучни и храбри заедно со народот да си ја донесат големата ПРОМЕНА кај албанците.

Верувам дека вистинските албанци коии имаат гордост и дигнитет, одлучија да им кажат НЕ на валканите евра, за да им ги купат гласовите и се одлучни да гласат, за да си го тргнат од врат, “врховниот командант” претворен во врховен криминалец.

Со почит: Беќир Синани