Право на глас на вториот круг од претседателските избори имаат 1.814.317, а на парламентарните 1.815.350 избирачи

На 8 мај, на вториот круг од претседателските избори право на глас имаат 1.814.317 избирачи, додека на парламентарните избори 1.815.350 избирачи. Разликата во гласовите е 1033, генерално поради граѓани кои...

Мицкоски: Колку е поголем бројот на тие кои што гласаат толку промените ќе бидат посилни

Денеска е посебен ден, денеска е убав ден, сончев ден, ден кога треба граѓаните да излезат и да гласаат. Ден кога сета сила е во рацете на граѓаните, изјави претседателот...

До 17 часот гласале 397.612 избирачи, во Новаци најголема излезност, Пласница само 15,5 отсто

Одѕивот на првиот круг од претседателските избори до 17 часот попладнево изнесува 44,18 отсто, според податоците на Дражавната изборна комисија (ДИК) од 1788 избирачки места. Од вкупно запишани 899.977 гласачи...

Со истечени лични документи од 24 јули 2023 година ќе може да гласаат граѓаните утре на претседателските избори

Согласно преодната одредба од измените на Изборниот законик која ќе се применува само за изборите оваа година, избирачите ќе може да гласаат со лична карта или со патна исправа чија...

ДОАЃА ВРЕМЕТО НА ГРАДИТЕЛИТЕ НА МАКЕДОНИЈА – НА 24 ПОЛИТИЧКИ ЗЕМЈОТРЕС, НА 8 МАЈ ВУЛКАН!

Ви ветувам дека на 24 април и на 8 мај повторно ќе славиме на сите плоштади, доаѓа времето на градителите на Македонија, татковината не се менува, таа се наследува, немаме...