Македонија ќе купува гас наместо струја од Србија, граѓаните ќе се топлат ама во мрак!

Во домовите во Скопје ќе има парно на 15 октомври, вели Виктор Андонов, советник за енергетика во Кабинетот на премиерот. Во прилог на ваквото тврдење Андонов рече дека за разговорите...

Уште една црна статистика за Македонија: Енергетски најзависна, увезува скоро третина од вкупната потрошувачка на струја

Македонија увезува дури една третина од струјата и е најзависна земја од увоз во регионот. [caption id="attachment_4039" align="aligncenter" width="640"]  [/caption] Над 90 отсто од струјата во Косово е од јаглен,...
Menu
Social profiles