Граѓаните на 24 април и 8 мај ќе изберат промени – Мицкоски се сретна со германскиот пратеник Питер Баер

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски денеска оствари средба со Питер Бајер, пратеник во германскиот Бундестаг. На средбата се разговараше за актуелна политичка состојба. Мицкоски го информираше Бајер  дека во тек е кампањата...

ВАНДАЛИЗАМ и ДЕВИЈАНТНО ОДНЕСУВАЊЕ во кампања – општествените норми немаат моќ поради корупцијата во општеството

Четврт ден од изборната кампања. И денес кандидатите ќе продолжат со презентирање на своите програми низ државата. Реториката се засилува, а кај некои набрзо исплива на површина  вандализмот, девијантното поведение...