Демократски сојуз: За избор на Владата нема Бадентер, тоа не е предвидено ниту со Уставот, ниту со било каков договор

Демократскиот сојуз ги потсетува партиите, посебно ДУИ, но и сите граѓани, дека соглано член 99 од  Уставот на Република Македонија, мандат за состав на Влада добива кандидатот на партијата/ партиите...

Професорката Силјановска Давкова го подучи Османи – „61 пратеник не ги исклучува заедниците, туку криминалците од ДУИ“!

Кандидатката за претседателка на Македонија професорката д-р Гордана Силјановска-Давкова одговори на прозивката на противкандидатот Бујар Османи преку социјалната мрежа Твитер. „Господине Бујар Османи, 61 пратеник не ги исклучува заедниците, бидејќи...