Силјановска: Преку народните канцеларии ќе имам можност честопати да доаѓам овде и ќе правам список на приоритети кои ќе ги реализирам

Кандидатката за претседател Гордана Сиљановска-Давкова во рамките на кампањата за вториот изборен круг од претседателските избори беше во Крушево, а во своето обраќање порача дека во Крушево има куќи кои...

МИЦКОСКИ од Крушево: Од ДУИ ме нарекуваат анти Албанец и ксенофоб затоа што гласно говорам за нивниот криминал од кој страдаат сите

„Од очите на луѓето заклучив дека има многу желба, многу емоција, мобилизација што е многу важно и свесност за моментот кој што е пред нас и предизвикот кој што е...

ВОНРЕДНА КОЛУМНА: Зошто БУГАРИТЕ ја запалиле Црквата Св. Богородица во Скопје

Зошто БУГАРИТЕ ја запалиле Црквата Св. Богородица во Скопје пишува Петар Богојески, национален лидер на политичка партија Македонски Концепт️ Во далечната 1836 година, пред точно 186 години во Скопје било...

ПРВ ПАТ ОБЈАВЕНО: 1985 во Крушево бил Стојан Христов

Стојан Христов, Македонецот кој стана американски Сенатор, во јуни 1985 година бил во Крушево за време на неговиот престој во Македонија. Стојан Христов (15 aвгуст 1897, с. Кономлади, костурско -...