Право на глас на вториот круг од претседателските избори имаат 1.814.317, а на парламентарните 1.815.350 избирачи

На 8 мај, на вториот круг од претседателските избори право на глас имаат 1.814.317 избирачи, додека на парламентарните избори 1.815.350 избирачи. Разликата во гласовите е 1033, генерално поради граѓани кои...

Димитриеска Кочоска: Програма на ВМРО-ДПМНЕ е направена да ја градиме државата од почеток, затоа што оваа власт целосно ја распадна

После распадната држава, нема што реформско, почнуваме да ја градиме од почеток. Предизборната програма на ВМРО-ДПМНЕ е направена да ја градиме државата од почеток. Тоа значи дека, покрај економијата која...

СДС планира да го доуништи земјоделието со „НАСАДИ од ФОТОВОЛТАИЦИ“ и кој би имал најголем ЌАР од тоа?!?!

КОСТАДИНОВСКА-СТОЈЧЕВСКА НАЈАВИ ЗГОЛЕМУВАЊЕ НА СУБВЕНЦИИТЕ ЗА ФОТОВОЛТАИЦИ Можеби оваа „мерка“ највеќе ќе му одговара на семејниот бизнис на  претседателот на СДС Димитар Ковачевски?! Да се потсетиме на ден  13.12.2022 година...

ХАОСОТ на СДС/ДУИ продолжува: Преку 3.000 вработувања во изборниот период се НЕЗАКОНСКИ, тврди Петрова

Се работи за 36 вработувања на определено време, две вработувања на неопределено време и три унапредувања во Министерството за финансии, како и за издадени согласности за целиот јавен сектор за...

ВМРО-ДПМНЕ и Коалицијата „Твоја Македонија“ на чекор до историска победа – денеска почнува кампањата за парламентарните избори

Во овие избори има нешто специфично, до ѕидот сме доведени. Вие заслужувате власт соодветна на вашето достоинство, власт од којашто нема да се плашите и срамите, туку ќе се гордеете,...