Богојески: МАКЕДОНИЈА НЕ СМЕЕ ДА ГЛАСА за прием на Косово во Советот на Европа ако нема согласност од мнозинството Македонци

МАКЕДОНИЈА НЕ СМЕЕ ДА ГЛАСА за прием на Косово во Совет на Европа, без согласност на мнозинството етнички Македонци, вели Петар Богојески, лидерот на Македонски концепт. Според Богојески одлуката за...