Управниот суд ја поништи одлуката на Антикорупционерите, за предметот повторно ќе се одлучува

Управниот суд ја известува јавноста дека на ден 13.04.2024 година во 22.00 часот, судечкиот совет по предметот оформен по тужба поднесена од Јавната установа Академија зa судии и јавни обвинители...

Управен суд вечерва во 22 часот ќе ја соопшти одлуката по тужбата од Академија за судии и јавни обвинители

Управниот суд вечерва во 22 часот ќе ја соопшти одлуката во врска со претставката пред Државната комисија за спречување на корупцијата, поднесена од кандидатката за претседателка Гордана Силјановска Давкова. Пред...

ДЕНЕС Проф. Силјановска Давкова на суд во ОДБРАНА НА ЗАКОНОТ

И на Управен суд проф. Гордана Силјановска Давкова ќе го брани ставот дека Академијата за судии го прекршува Изборниот законик со тоа што во моментов води постапка за вработување на...