Фридом Хаус оцени дека назадуваме во владеењето на правото, а имаме и долготрајна корупција на високо ниво

Македонија назадува во владеењето на правото и борбата со корупцијата според најновиот извештај на Фридом Хаус насловен Државите во транзиција. Македонија е сместена во групата Циклични хибриди. Извештајот предупредува на...