Богојески: МАКЕДОНИЈА НЕ СМЕЕ ДА ГЛАСА за прием на Косово во Советот на Европа ако нема согласност од мнозинството Македонци

МАКЕДОНИЈА НЕ СМЕЕ ДА ГЛАСА за прием на Косово во Совет на Европа, без согласност на мнозинството етнички Македонци, вели Петар Богојески, лидерот на Македонски концепт. Според Богојески одлуката за...

Никогаш во Гора немало Бугари, ниту ќе има – македонското друштво Илинден ги повика Македонците да се попишат

„Ги повикуваме Македонците во областа Гора и цела Република Косово, на пописот на населението и домаќинствата, што почна денеска и ќе трае до 17 мај годинава, да се попишат она...